۶ آبان ۱۳۹۹، ۱۱:۴۹

نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت؛

زمان آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا/واکنش به راهپیمایی ۱۳ آبان

زمان آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا/واکنش به راهپیمایی ۱۳ آبان

سخنگوی وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعیت بیماری کرونا، ساخت واکسن، ایجاد در محدودیت های جدید، مشکلات بیمارستان ها و...، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سیما سادات لاری، روز سه شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، به سوالات خبرنگاران در ارتباط با بیماری کرونا، دارو، واکسن، پروتکل‌های بهداشتی، محدودیت‌های کرونایی و…، پاسخ داد.

وی در ارتباط با آخرین وضعیت ساخت واکسن ایرانی کرونا، گفت: نتایج آزمایش‌های حیوانی خوب بوده و پیش بینی می‌شود تا آخر پاییز اولین آزمایش بر روی نمونه انسانی انجام شود.

سخنگوی وزارت بهداشت، ادامه داد: البته ساخت واکسن کرونا زمان بر است و قرار نیست به یکباره همه بتوانند از این واکسن استفاده کنند. بنابراین، پیش بینی می‌شود حداکثر ۲۰ درصد جمعیت به واکسن دسترسی داشته باشند.

لاری با اشاره به واکسن آنفلوانزا، افزود: هنوز موردی از ابتلاء به آنفلوانزا در کشور گزارش نشده و همچنان در تلاش هستیم تعداد بیشتری واکسن وارد کنیم.

وی ادامه داد: بهترین رعایت، همان استفاده از ماسک و پروتکل‌های بهداشتی و…، است.

لاری در مورد افزایش تست کرونا، گفت: مشکل مهم در این بین، پیگیری وضعیت افراد مثبت است.

وی از اتصال آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی به سامانه کرونا خبر داد و افزود: از طریق سامانه ماسک، بیماران مثبت ردیابی می‌شوند.

لاری با عنوان این مطلب که هنوز شاهد سیر صعودی بیماری در کشور هستیم، گفت: کنترل این بیماری فقط با وزارت بهداشت نیست و همه باید دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم کرونا را کنترل کنیم.

وی با تاکید بر تغییر سبک زندگی در ایام کرونایی، افزود: انتظار می‌رود مردم با تغییر سبک زندگی، از این نوع زندگی خود لذت ببرند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به مشکلات کادر درمانی در زمان افزایش تعداد بستری‌ها، گفت: پرسنل بیمارستان‌ها جدا از مردم نیستند و هنگامی که درگیر بیماری می‌شوند و به مرخصی استعلاجی می‌روند، باید در قرنطینه بمانند و این مشکلات، کار ما را سخت‌تر می‌کند.

لاری با عنوان این مطلب که فعلاً برای این بیماری نه دارو وجود دارد نه واکسن، افزود: این بیماری مدت‌ها با ما خواهد بود و بهتر است با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به زندگی خودمان ادامه دهیم.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به محدودیت جدید کرونایی، گفت: اینکه بخواهیم همه مشاغل را ببندیم، با توجه به مشکلات اقتصادی، شدنی نیست و سیاست ما ایجاد محدودیت‌ها، شهرستان به شهرستان است.

وی ادامه داد: فعلاً بر روی ۴۳ شهرستان متمرکز شده‌ایم و در تهران هم این محدودیت‌ها به طور جدی دنبال و تا آخر آبان اعمال می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به سرد شدن هوا و افزایش آلاینده‌ها گفت: از محیط زیست خواسته‌ایم نسبت به کنترل صنایع آلاینده به شدت نظارت کند.

لاری در مورد سناریو وزارت بهداشت برای ماه‌های آتی، گفت: واقعاً با مقالاتی که ما می‌بینیم با تغییر فصل این بیماری شیوع زیادی پیدا می‌کند. اگر نخواهیم پروتکل‌ها را رعایت کنیم، شرایط خوبی نخواهیم داشت. آمارهای فوتی تکان دهنده بود و همین مسائل باعث شد تصمیمات جدیدی اتخاذ شود. لذا، ا نتظار داریم تصمیمات با شرایط بحرانی مطابقت داشته باشد.

وی یا اعلام اینکه ۶۹۴ بیمارستان کشور درگیر بیماران کرونایی شده‌اند، افزود: حدود ۳۱ تا ۳۲ هزار نفر از ۱۳۳ هزار نیروی پرستاری کشور مبتلا به کرونا شده‌اند. یعنی اینکه ۲۵ درصد نیروهای پرستاری خودشان کرونایی شده‌اند و این مسئله با توجه به کمبود نیرو، مشکلات را تشدید می‌کند.

لاری با عنوان این مطلب که برای یک تخت آی سی یو نیاز به ۳ پرستار است، گفت: تا ۱۵ مهر ۹۹، ۳۱۶۵ پرستار به مرخصی استعلاجی رفته بودند.

وی با اشاره به درگیری ۶۹۴ بیمارستان کشور با بیماری کرونا، افزود: ۲۶ هزار و ۹۶۹ تخت عادی، ۵۹۰۰ تخت ویژه و ۱۸۶۸ تخت ایزوله در این بیمارستان‌ها برای بیماران کرونایی اختصاص یافته است.

سخنگوی وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعیت اعتبار یک میلیارد یورویی صندوق توسعه ملی برای کرونا، گفت: نکته‌ای که در این خصوص مطرح است، اینکه قرار است بیمه بیکاری نیز از این محل پرداخت شود که با این احتساب، سهم وزارت بهداشت حدود ۷۹۰ میلیون یورو می‌شود که تا کنون ۴۶۴ میلیون یورو آن پرداخت شده است.

وی در خصوص راهپیمایی ۱۳ آبان، اظهار داشت: قطعاً این راهپیمایی نباید برگزار شود، مگر اتفاق دیگری بیافتد.

لاری با اظهار تأسف از مراسم تجمعی در مشهد، افزود: متأسفانه نمی‌دانیم چه کسی مجوز این تجمع را داده است، اما در این شرایط نباید چنین تجمعاتی شکل بگیرد.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره متوسط هزینه بیماران کرونایی اظهار داشت: متوسط هزینه یک بیمار که ۵ تا ۷ روز در بخش عادی بستری می‌شود ۸.۳ میلیون تومان است که در صورت بستری شدن در آی سی یو این عدد به ۱۷.۵ میلیون تومان نیز می‌رسد. البته این موارد به غیر از داروی رمدسیویر است که تحت پوشش بیمه نیست و در پروتکل‌های درمانی نیز نیامده است، اما ممکن است به تشخیص پزشک نیاز به مصرف آن باشد که به شکل بیمارستانی در اختیار بیمار قرار می‌گیرد. در مورد سایر هزینه‌ها نیز لباس حفاظتی در بخش عادی ۲۳۰ هزار تومان و در آی سی یو ۳۳۰ هزار تومان هزینه دارد.

وی افزود: تاکنون براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی اینترفرون ها و رمدسیویر تأثیری در کاهش بیماری نداشته است اما براساس مطالعات کشورمان دگزامتازون و تأمین اکسیژن می‌تواند برای درمان بیمار مؤثر عمل کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره استفاده از طب سنتی برای بیماران مبتلا به کرونا گفت: ۵۰ درصد تحقیقاتی که کد اخلاقی دریافت می‌کنند مربوط به داروهای طب سنتی هستند. هر کس برای دارویی ادعا دارد باید به سازمان غذا و دارو مراجعه کرده و با دریافت کد اخلاقی کارآزمایی بالینی آن را آغاز کند. در این زمینه هیچ منعی وجود ندارد و فرد می‌تواند با طی کردن مسیر قانونی دارو را مورد کارآزمایی بالینی قرار دهد، اما اینکه این دارو تنها روی دو یا سه بیمار آزمایش شود، منطقی نیست که بخواهیم بر آن اساس سلامت مردم را به خطر بیاندازیم.

لاری با تأکید بر اینکه کرونا درمان قطعی ندارد، اظهار کرد: همکاران ما هر کاری که از دست شأن برآید را برای بیماران انجام می‌دهند در مورد داروی رمدسیویر نیز این دارو با تعرفه مشخص در اختیار بیمارستان‌ها قرارگرفته و در صورت نیاز به بیمار داده می‌شود.

وی همچنین درباره تأثیر پلاسما درمانی در بهبود مبتلایان به کرونا تصریح کرد: در حال حاضر حدود سه درصد پلاسما از بیماران بهبود یافته دریافت شده است که حالت مطلوب آن رسیدن به عدد ۱۰ درصد است. این موضوع نیز ویژگی‌هایی دارد که باید مورد مطالعه قرار گیرد اما مطالعات هنوز اثربخشی بسیار جدی برای پلاسما درمانی را ثابت نکرده است، اما در هر حال ما از همه روش‌ها برای درمان این بیماری ناشناخته استفاده می‌کنیم و از مردم نیز می‌خواهیم پس از بهبود یافتن برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.

وی با تأکید بر اینکه تاکنون به شدت از ایمنی گله‌ای پرهیز شده است، گفت: اگر قرار باشد این سیاست را در پیش بگیریم باید ۶۶ درصد جامعه به کرونا مبتلا شوند که این کار به شدت غیراخلاقی است. موضوع ایمنی گله‌ای با واکسن مطرح می‌شود که تعداد زیادی واکسن بزنند و ایمنی ایجاد شود. تاکنون دیده‌ایم بسیاری از جوانان یا افرادی که بیماری زمینه‌ای نداشتند به کرونا مبتلا شده و فوت کردند و این انسانی نیست که بخواهیم با زندگی مردم بازی کنیم. در فرهنگ ما همه افراد خانواده چه پیر و چه جوان عزیز هستند در نتیجه اولین سیاست ما این است که بیمار نشویم و در صورتی که بیمار شدیم مراقبت‌های خوبی دریافت کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا کمبود داروی خاصی در کشور وجود دارد یا خیر، بیان کرد: تمام تلاش مان را می‌کنیم که داروها به موقع به دست مردم برسد. در زمینه تأمین انسولین قلمی نیز اقداماتی صورت گرفته است. از مردم می‌خواهیم با استفاده از سامانه تی تک داروی مورد نیاز خود را در داروخانه‌ها پیدا کنند و بدانند که باید برای دریافت آن دارو به کجا مراجعه کنند.

وی در مورد شناسایی شهرهای قرمز کرونا اظهار کرد: ما معمولاً تعداد فوتی‌ها در یک شهر را به درصد جمعیت آن شهر می‌سنجیم و برای آنکه مشخص شود کدام شهر در وضعیت بحرانی‌تری قرار دارد این عدد افزایش پیدا می‌کند که با ایجاد محدودیت در آن شهرها سعی می‌کنیم جلوی انتقال بیماری به شهرهای مجاور گرفته شود

کد خبر 5057274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
      8 0
      تا همین دیروز که میگفتید اواسط آبان تست انسانی انجام میشه.الان میگید آخر پاییز؟؟؟
    • حامدانصاری IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
      8 0
      جهت اعلام تاریخ شروع آزمایش یک واکسن ۱۰رقم صحبت میکنند!وزیریکماه پیش میگه از۳هفته بعد! خودایشون ۱۴روزبعدمیگه از۳هفته بعد! امروزخانم سخنگومیگه آخرپائیز یعنی ۷هفته دیگه! فقط داریم چوب بی مدیریتی وتوهمه رده ها میخوریم
    • علی IR ۲۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
      3 0
      سلام به کار بردن اصطلاح گله برای حیوانات مناسب است لذا در مورد انسان لازم است از واژه هایی مثل : اکثریت ، عامّه ، توده ی مردم به کار برده شود و یا حتی المقدور از فرهنگسان زبان فارسی کلمه مناسب جایگزین استعلام شود. این اصطلاح متأسفانه در جاهای دیگر هم استفاده میشه مثل بازار سرمایه که میگن حرکت گله ای
    • یوسفی IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
      2 0
      با این مسولان بهداشت که فقط مردم را مقصر میدانند که نمیشود بجایی رسید ..دقیقاً وزیر میگوید 2 هفته دیگه.سخنگو میگوید 7 هفته.بعد رییس انجم واکسنایران میگوید چون منابع نداریم فعلا دست نگه داشته ایم.خرید واکسن از کشورهای دوست هم که چون مورد تایید نیستندو فقط کالاهایشان به درد میخورد نمیخرند
    • یاوری IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
      1 1
      وقتی نمایندگان مجلس اینهمه بیحال هستند که حتی حاضربه پیگیری حرفهای مسولان و جوابگو کردن آنها به وظایفشان باشد همین میشود .هر مسولی فقط مواظب جان خودش هستش و مردم را با حرف میخواهد راضی کند.اگر وزیر در ماه 5گفته تا دو سه هفته آینده تزریق انسانی شروع میشود چراپیگیر نمیشود؟